| Ostriches | | Rheas | | Kiwis | | Cassowaries | | Tinamous | | Waterfowl | | Landfowl | | Nightjars | | Oilbird | | Potoos | | Frogmouths | | Owlet-nightjars | | Treeswifts, Swifts, Hummingbirds | | Turacos | | Bustards | | Cuckoos | | Mesites | | Sandgrouse | | Doves, Pigeons | | Cranes, Rails & relatives | | Grebes | | Flamingos | | Shorebirds | | Sunbittern, Kagu | | Tropicbirds | | Loons | | Penguins | | Tubenoses | | | Austral Storm Petrels | | | Albatrosses | | | Northern Storm-petrels | | | Petrels, Shearwaters, Diving Petrels | | Storks | | Gannets, Cormorants & relatives | | Pelicans, Ibises, Herons & relatives | | Hoatzin | | Birds of Prey | | Owls | | Mousebirds | | Cuckoo roller | | Trogons | | Hornbills, Hoopoes, Wood hoopoes | | Rollers, Kingfishers, Bee-eaters & relatives | | Woodpeckers and Relatives | | Seriemas | | Falcons, Caracaras | | Parrots | | Perching birds (Songbirds) |
|
|

 |
Shy albatross
|
|
Thalassarche cauta (Syn.: Diomedea cauta)
|
|
(GOULD, 1841) |
|
| | Number of Subspecies: | 02 | | IUCN status: | NT (Near Threatened) |
|
|
|
|
|
|
|