| Ostriches | | Rheas | | Kiwis | | Cassowaries | | Tinamous | | Waterfowl | | Landfowl | | Nightjars | | | Nightjars | | Oilbird | | Potoos | | Frogmouths | | Owlet-nightjars | | Treeswifts, Swifts, Hummingbirds | | Turacos | | Bustards | | Cuckoos | | Mesites | | Sandgrouse | | Doves, Pigeons | | Cranes, Rails & relatives | | Grebes | | Flamingos | | Shorebirds | | Sunbittern, Kagu | | Tropicbirds | | Loons | | Penguins | | Tubenoses | | Storks | | Gannets, Cormorants & relatives | | Pelicans, Ibises, Herons & relatives | | Hoatzin | | Birds of Prey | | Owls | | Mousebirds | | Cuckoo roller | | Trogons | | Hornbills, Hoopoes, Wood hoopoes | | Rollers, Kingfishers, Bee-eaters & relatives | | Woodpeckers and Relatives | | Seriemas | | Falcons, Caracaras | | Parrots | | Perching birds (Songbirds) |
|
|

 |
Nacunda nighthawk
|
|
Chordeiles nacunda (Syn.: Podager nacunda)
|
|
(VIEILLOT, 1817) |
|
 Photo by: J. Pfleiderer (Präparat - Naturhist. Museum Wien) | | | Additional images here: www.biolib.cz |
| | Number of Subspecies: | 02 | | Information Source for Taxonomy: | IOC World Bird List – Version 14.1 (2024) | | Body length: | 27,5 - 32 cm | | Weight: | 124 - 188 g | | IUCN status: | LC (Least Concern) |
|
|
|
|
|
|
|